Om Fjälkestads ridklubb

 

 

 

 

 

Historik

Fjälkestads Ridklubb hade sitt första sammanträde den 13 oktober 1972, och startades av bland andra Anders Normann. Första ordföranden var Lars-Erik Gardeberg. De första 10 åren anordnades inte så många tävlingar. Istället arrangerades utflykter, jakter, kurser och en del uppvisningar. Klubbens märke, den lilla hästen i hästskon, togs fram i en tävling där alla medlemmar fick vara med. Vinnare blev Eva Hedenborg och hennes märke har stått sig i 30 år. Den första daterade medlemssiffran var 1975 och stod då på 304 medlemmar. Storleken på klubbens arrangemang ökade med tiden och 1983 arrangerade man junior-SM i banhoppning.

 

 

 

 

 

Anläggning och tävlingar
Vår anläggning är 35 000 m² stor och det finns både gräs- och grusbana. Vattengrav, pulvermangrav och bank finns på båda banorna. Torrgrav och stenmur finns på gräsbanan. Klubben har en stor och fin hinderpark. Då gräsbanan har många naturinspirerade hinder kan vi även arrangera derby. Detta gjordes 2002 och 2003 vilket blev mycket uppskattat. Fjälkestads ridklubb arrangerar varje vår finalen inför Strömsholm, elit- och division I-allsvenskan i hoppning för hästar. Vanligtvis anordnas division II-allsvenskan för ponny och häst under hösten.

 

 

 

 

 

Ryttare

Många välkända ryttare har tävlat för klubben sedan starten. Royne Zetterman, Anders Normann, Stefan Sjögren, Rolf-Göran Bengtsson och Fredrik Gustavsson är några av dessa. I dagsläget har klubben lag i division I och II i hoppning när det gäller häst. Ponnyekipagen är på nivå från division II till elitallsvenskan. Erika och Catharina Swartz, Sofia och Josefine Werne och Ida Carlsson är några av klubbens lovande ponnyryttare.

 

 

 

 

 

2008-06-14